W ramach zajęć projektowych nasza grupa wzięła udział w zajęciach kulinarnych w nowej pracowni szkolnej. Podzieleni na trzy zespoły przygotowaliśmy sałatki ze składników, którymi można zastąpić mięso. Wcześniej opracowaliśmy gazetkę dotyczącą tego, jak wiele negatywnych skutków wiąże się z produkcją mięsa, dlatego przygotowywane przez nas sałatki są częścią naszego projektu propagującego ochronę środowiska i zdrowy styl życia.

Pierwszy męski zespół w składzie: Michał, Tymek, Krystian i Dawid przygotował sałatkę z następujących składników, m.in.:

– bakłażan

– soczewica

– pomidory koktajlowe

– natka pietruszki

– płatki migdałowe

– czerwona cebula

– przyprawy

„Najpierw rozdzieliliśmy zadania. Michał poszatkował pietruszkę,

Tymek kroił pomidory, Dawid wrzucał do miski  gotowe składniki, a Krystian mieszał sałatkę. Dzięki zgranej pracy zespołowej sałatka wyszła bardzo „ładna” i smakowita, a nam bardzo podobało się jej przygotowywanie. 

Cały reportaż do pobrania (pobierz)

Skip to content