W roku szkolnym 2023/2024 opłaty za obiady jedynie w gotówce w sekretariacie szkoły. 

 

                                                                       JADŁOSPIS

 

 

Data

Obiad

6.11.2023
Poniedziałek

Idanie: Makaron z serem (makaron (mąka pszenna), twaróg półtłusty, masło, sól).
II danie: Sałatka owocowa (banan, jabłko, kiwi, cukier).

Herbata czarna z cytryną (napar z herbaty czarnej, cytryna, cukier).

7.11.2023
Wtorek

I danie: Ziemniaki (masło, sól). Pulpety w sosie pomidorowym (mięso wieprzowe, jaja, bułka pszenna, mąka ziemniaczana). Kalafior na parze.. Herbata malinowa (napar z herbaty malinowej, cukier, woda).

8.11.2023

Środa

I danie: Rosół z makaronem (kurczak, seler, por, pietruszka, nać pietruszki, marchew, cebula, czosnek, makaron(mąka pszenna) sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, przyprawa uniwersalna (sól, marchew, cebula, seler, pietruszka, por, kapusta, papryka słodka, czosnek, cukier, drożdże, kolendra, pieprz czarny, gluten, jaja, mleko, soja, gorczyca, orzeszki ziemne, sezam, mąka pszenna).

II danie: Paluszki rybne (filet z mintaja, bułka tarta pszenna, jaja, mąka pszenna, sól, pieprz, olej rzepakowy).

Surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, marchew, cebula, jabłko, olej rzepakowy, sól, pieprz).

Herbata czarna z cytryną (napar z herbaty czarnej, cytryna, cukier).

9.11.2023

Czwartek

I danie: Kasza jęczmienna ( kasza jęczmienna, sól ,masło) Gulasz drobiowy z warzywami (filet z kurczaka, czosnek, cebula, marchew, groszek zielony, pietruszka, kalafior, fasolka szparagowa, seler, sól, pieprz, przyprawa do mięs (papryka słodka, tymianek, rozmaryn, majeranek, bazylia, natka pietruszki, sól, mąka pszenna, gorczyca, soja, seler, orzeszki ziemne, jaja, mleko, cukier)). Surówka grecka (kapusta biała, por, groszek, jabłko, ogórek, majonez (jaja, ocet, gorczyca, sól, pieprz). Sok jabłkowy ( naturalny sok z jabłek).

10.11.2023

 Piątek

I danie: Barszcz czerwony z jajkiem (wywar mięsno –warzywny, jaja, burak ćwikłowy, marchew, pietruszka, nać pietruszki, seler, cebula, czosnek, mąka pszenna, śmietana 18%, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek). Chleb(mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże).

II danie: Placuszki bananowe (mleko, mąka pszenna, jaja, banany, cukier, miód).

Herbata czarna z cytryną (napar z czarnej herbaty, cukier, cytryna).    

13.11.2023
Poniedziałek

I danie: Makaron spaghetti z mięsem i warzywami (mąka pszenna, łopatka wieprzowa, marchew, pietruszka, cebula, seler, czosnek, pomidory, koncentrat pomidorowy, oregano, bazylia, pieprz, sól, zioła prowansalskie, olej rzepakowy).  Herbata brzoskwiniowa (napar z owoców brzoskwini). Jabłko

14.11.2023
Wtorek

I danie: Zupa krupnik z ziemniakami (wywar z mięsa wieprzowego, ziemniaki, marchew, nać pietruszki, pietruszka, seler, śmietana 30%, kasza jęczmienna, sól, pieprz, liść laurowy, lubczyk, przyprawa do zup (sól, marchew, cebula, seler, pietruszka, por, kapusta, papryka słodka, czosnek, cukier, drożdże, kolendra, pieprz czarny, gluten, jaja, mleko, soja, gorczyca, orzeszki ziemne, sezam)). Chleb(mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże).

II danie: Placuszki drobiowe z warzywami (filet z kurczaka, cebula, pieczarki, kukurydza, jaja, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, sól, pieprz, kurkuma, lubczyk, zioła prowansalskie).Sos pomidorowy (koncentrat pomidorowy 70%, sól, cukier, ocet spirytusowy, naturalny aromat goździków).

Herbata z cytryną (napar z czarnej herbaty, cytryna, cukier).

15.11.2023

Środa

 I danie: Ryż (ryż, woda, masło, sól).  Podudzia z kurczaka w sosie własnym (udka z kurczaka, masło, śmietana 18%, mąka pszenna, czosnek, kurkuma, papryka słodka, papryka ostra, bazylia, gorczyca, oregano, tymianek, rozmaryn, pieprz, sól, przyprawa do kurczaka(sól, czosnek, cukier, drożdże, kolendra, pieprz czarny, gluten, jaja, mleko, soja, gorczyca, orzeszki ziemne, sezam, mąka pszenna). Mini marchewka (marchew, masło, miód)

Herbata z hibiskusa (napar z owoców hibiskusa, cukier

16.11.2023

Czwartek

I danie: Fasolka po bretońsku z mięsem i warzywami (wywar z mięsa wieprzowego, mięso wieprzowe, fasola, marchew, pietruszka, nać pietruszki, seler, czosnek, koncentrat pomidorowy, smalec, sól, pieprz, oregano, bazylia, papryka słodka wędzona, zioła prowansalskie, przyprawa uniwersalna (sól, marchew, cebula, seler, pietruszka, por, kapusta, papryka słodka, czosnek, cukier, drożdże, kolendra, pieprz czarny, gluten, jaja, mleko, soja, gorczyca, orzeszki ziemne, sezam)). Chleb (mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże).

Herbata z cytryną (napar z czarnej herbaty, cytryna, cukier). Banan.

17.11.2023

Piątek

I danie: Warzywa z pieca (ziemniaki, kalafior, brokuły, marchew, kukurydza, fasolka szparagowa).

Filet z mintaja panierowany (filet z mintaja, mąka pszenna, jaja, bułka tarta pszenna, sól, pieprz, olej rzepakowy).

Herbata owoce leśne (napar z owoców malin, jagód , czarnej porzeczki, cukier).

 

 

UWAGA – produkty zawierające alergeny lub powodujące alergie zostały wytłuszczone.
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie

 

 

Skip to content